Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi evlatları vatandaşlar tarfından araştırılıyor. Peki, Atatürk'ün manevi evlatları kimler? İşte detaylar...

atatürkün evlatları

ATATÜRK'ÜN MANEVİ EVLATLARI KİMLER?

Atatürk; İhsan, Ömer, Afife, Abdürrahim ve Zehra (Zühre)'yı Cumhuriyet'ten önce; Sabiha, Afet, Rukiye, Nebile, Ülkü ve Sığırtmaç Mustafa'yı Cumhuriyet'ten sonra manevi evlatları edinmiştir.

atatükün evlatlarıo

1- Sabiha Gökçen:

Sabiha Gökçen, Türkiye'ni ilk kadın pilotlarındadır. Sabiha Gökçen ayrıca dünyadaki ilk kadın savaş pilotudur. 

sabiha gökçen

2- Ülkü Adatepe:

Ülkü Adatepe, Mustafa Kemal Atatürk'ün en küçük manevi kızıdır. Bebekliğinden 5 yaşına kadar Atatürk'ün yanında Çankaya Köşkü'nde yaşamıştır.

ülkü adatepe atatürl

3- Ayşe Afet İnan:

Afet İnan, sosylog ve tarihçidir. Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan Afet İnan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Türk devrim tarihi kürsüsünü kurmuştur.

afet inan atatürk

4- Nebile İrdelp:

Nebile İrdelp, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızıdır. 18 yaşında iken Dolmabahçe Sarayı'na giderek Atatürk’ün manevi kızı olarak kabul görmüştür.

Van Gogh’un eserinde yer alan ‘tavus kelebeği’ Van Gogh’un eserinde yer alan ‘tavus kelebeği’

nebile irdalp atatürk

5- Rukiye Erkin:

Rukiye Erkin, Atatürk'ün manevi kızlarındandır. 

rukiye erkin

6- Zehra Aylin:

Zehra Aylin, Atatürk'ün ilk manevi kızıdır. Zehra Aylin, Atatürk'ün ilk manevi kızı olarak Çankaya Köşkü'nde yaşamıştır.

zehra aylin

7- Abdürrahim Tuncak:

Abdurrahim Tuncak, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi oğludur. Mustafa Kemal ve ailesinin Akaretler ve Şişli'deki evlerinde Zübeyde Hanım tarafından büyütülüp yetiştirilmiştir. 

abdurrahim tuncak

8- Sığırtmaç Mustafa:

Mustafa Demir, Makbule Atadan'ın manevi oğlu. 11 yaşında iken Mustafa Kemal Atatürk'ün himayesine aldığı bir çocuk olarak tanınmıştır. 

sığırtmaç mustafa

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar