Başkentte sahte para süren taksi sürücülerine operasyon. 64 vatandaşın polise dolandırıldıkları şikayeti, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerini harekete geçirdi.
Dolandırıldıklarını ihbar eden 64 vatandaş, farklı tarihlerde bindikleri taksilerde kendilerine sahte para verildiği şeklinde şikayette bulundu. Bunun üzerine Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışma başlattı.
PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN 14 TAKSİ SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI
Piyasaya sahte para süren taksicileri takibe alan mali şube ekipleri, bu kişilerin birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve çete şeklinde çalıştıklarını tespit etti. Başlatılan kalpazanlık operasyonları ile 18 taksici gözaltına alındı. 14 taksici çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2 taksici de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
SAHTE PARALAR TÜRKİYE GENELİNDE PİYASAYA SÜRÜLDÜ
Edinilen bilgilere göre, sahte paraların İstanbul’da bir matbaada basıldığı, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye genelinde piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı. Mağdurların ifadeleri doğrultusunda  yapılan incelemelerde, taksiciler 3 şekilde sahte parayı piyasaya sürmüş. Taksiciler müşteriden aldığı parayı el çabukluğuyla sahtesiyle değiştirip ‘Bu sahte’ diyerek müşteriye veriyor. Bir başka yöntemde, taksici para üstü olarak sahte para veriyor. Müşterilerden 100 veya 200 liralık bozmalarını istemek de diğer bir yöntem.
SAHTE PARA SÜRÜMÜ DEVAM EDİYOR 
Yapılan operasyonlarla, 14 taksicinin tutuklanmasına rağmen piyasaya sahte para sürülmeye devam edildiği belirlendi. Şikâyetler üzerine polis yeniden çalışma başlattı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde taksilerin plakasını almalarının ve polise bildirmelerini istedi.
Mesut KETE
Editör: TE Bilisim