Ankara konut yatırımı konusunda hem idari hem de ekonomik imkanları sayesinde en önde gelen illerdendir. Özellikle yatırım sahasının gelişmesi ve nüfus akışının da hızlanması ile emlak sektörüne gelen ilgi kendini daha net göstermektedir. Ankara’nın bu denli hızlı gelişim göstermesinin sebebi sadece ekonomik ya da idari yapılanma değildir. Bunun dışında kesinlikle eğitim alanının da büyük bir etkisi bulunmaktadır. Ülkemizde yer alan önemli birçok üniversite Ankara’da yer alır. Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bunlardan sadece ikisidir. Hangi İlçelere Yatırım Yapılmalıdır? Ankara satılık daire arayan kişilerin henüz yatırım konusunda doygunluğa ulaşmamış ilçeleri tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Özellikle konut alanında ilerleyen senelerde bu ilçelerin gelecek vaat etme oranı daha da büyük artışa geçecektir. Etimesgut bu ilçelerin başında gelir. Küçük yatırımcılar için de bütçesi daha geniş olan büyük yatırımcılar da oldukça büyük bir kolaylıkla daire bulabilir ve satın alabilir. Şehrin genişlemesi ve gelişmesi ile beraber bu merkezden uzak olan semtlere olan ilgi daha artış gösterecek ve hatta zorunlu hale gelecektir. Tam da bu nedenle gelişmişlik konusunda eksiği olan ilçelere yönelmeniz ilerleyen noktalarda kazanımınızı artıracaktır. Bir diğer önerimiz ise Keçiören satılık daire ilanlarını incelemeniz. Keçiören’in en büyük avantajlarından birisi her bütçeden daire bulabilmenizdir. Satın aldığınız daireler üzerinden kar elde ederseniz bunun gelir vergisini ödemeniz gerekir. Bu vergi satın alındıktan sonra 5 yıl içerisinde satışa çıkarılan dairelerde geçerlilik arz eder. Bu nedenle Ankara gibi idari yapılanmanın oldukça sorunsuz işlediği bir şehirde vergiler konusunda çok hassas davranılmalıdır. Satılık Daire Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Satılık daire seçimi sırasında dikkate alınması gereken hususlar;
  • Satılık dairenin ulaşım olanakları konusunda toplu taşıma merkezlerine yakın olması gerekir. İlerleyen senelerde dairenizi satışa çıkardığınız zaman fiyatı en net etkileyen unsurlardan biri bu olacaktır.
  • Dairenin temel tesisat hususları konusunda net bir donanıma sahip olması gerekir.
  • Ankara’da muhakkak ısı yalıtımı olan daireler tercih edilmelidir. Dairede yalıtım yoksa bile buna bir bütçe ayırarak muhakkak dairenize ekletmelisiniz.
  • Dairenin yeni olması daha avantajlı ve uzun vadede kişilere kar getirecek unsurlardan biri olacaktır.
Ankara satılık daire seçiminizi bu hususlar çerçevesinde şekillendirirseniz elde edeceğiniz uzun vadeli kar çok daha büyük artış gösterecektir. Yatırım için değil kullanmak adına satın alan kişilerin de yaşamı bu kriterler dahilinde daha muntazam hale gelecektir. Üniversitelerin Emlak Sektörüne Etkisi Ankara satılık daire sektöründe ve aynı zamanda kiralık dairelerde bu büyük hareketliliğin en büyük sebeplerinin başında kesinlikle üniversiteler gelir. Öğrenci yoğunluğunun her sene arttığı bu şehirde emlağı ve ticareti canlı tutan en büyük unsur öğrencidir. Sadece öğrenciler değil öğrenciler ile taşınmayı kabul eden aileler de bu konuda büyük bir potansiyel oluşturur. Yadsınmaması gereken bir talep halkası meydana getirilir.