UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e attığı golle gündem olan Alphonso Davies, merak edilen isimler arasında. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Alphonso Davies kimdir? Alphonso Davies kaç yaşında, nereli? Alphonso Davies hangi mevkide oynuyor? Alphonso Davies hangi takımlarda oynadı? Alphonso Davies'in sevgilisi kimdir? Alphonso Davies ne kadar kazanıyor? Alphonso Davies'in maaşı ne kadar'' sorularını aratıyor. Peki, Alphonso Davies kimdir? Alphonso Davies kaç yaşında, nereli? Alphonso Davies hangi mevkide oynuyor? Alphonso Davies hangi takımlarda oynadı? Alphonso Davies'in sevgilisi kimdir? Alphonso Davies ne kadar kazanıyor? Alphonso Davies'in maaşı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Alphonso Davies Nereli

Alphonso Davies kimdir?

Alphonso Boyle Davies, 2 Kasım 2000 tarihine Gana'da doğmuştur. Bundesliga kulübü Bayern Münih'te kanat ve sol bek pozisyonunda görev yapan Kanadalı futbolcudur. Major League Soccer maçına çıkan 2000'lerde doğan ilk oyuncudur. Davies, Ocak 2019'da MLS ekibi Vancouver Whitecaps FC'den Bayern'e transfer olmuştur ve transfer ücreti MLS rekorunu kırmıştır.

Haziran 2017'de Kanada millî futbol takımında forma giyen en genç oyuncu olmuştur. 2017 CONCACAF Altın Kupa maçında Fransız Guyanası'na attığı iki golle, Kanada millî futbol takımının ve CONCACAF Altın Kupa'nın en genç golcüsü olmuştur. Aynı zamanda üst düzey millî takım turnuvalarında 2000'lerde doğup ilk gol atan futbolcudur.

Alphonso Davies Gol

Alphonso Davies nerelidir?

Davies, Gana'nın Gomoa Doğu Bölgesi'ndeki bir mülteci kampı olan Buduburam'da Liberyalı bir aileden doğdu. Ailesi, Liberya'da 450.000'den fazla insanı yerinden eden İkinci Liberya İç Savaşı sırasında vatanlarından kaçtıktan sonra orada yaşamaya başlamıştı. Davies beş yaşına geldiğinde ailesi, Kanada'ya mülteci olarak geldi ve Windsor, Ontario'ya taşındı. Oradan da bir yıl sonra Edmonton'a taşındı. 6 Haziran 2017 tarihinde Davies, resmî olarak Kanada vatandaşlığı aldı.

Alphonso Davies Kimdir

Alphonso Davies'in piyasa değeri ne kadar?

Alphonso Davies'in güncel piyasa değeri transfermark verilerine göre 60 milyon euro'dur.

Bayern Münih Real Madrid 3

Alphonso Davies'ten Real Madrid'e mucize gol!

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid ile Bayern Münih karşı karşıya geldi. Golsüz eşitlikle devam eden maçın 68. dakikasınd Alphonso Davies attığı gol Bayern'in tur umutlarını yeşertti. Fakat 85. dakikdan sonra Real Madrid, Joselu'nun ayağından bulduğu 2 golle Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen takım oldu.

Galatasaray ligde 24 maç sonra mağlup oldu! Galatasaray ligde 24 maç sonra mağlup oldu!

Bayern Münih Real Madrid 2

2024 Şampiyonlar Ligi Final ne zaman? 

Real Madrid ile Borussia Dortmund arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi finali 1 Haziran Cumartesi günü Wembley Stadyum'unda oynanacak.

dortmund maçı

Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak ilk Türk kim olacak?

Real Madird forması giyen Arda Güler ve Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan'dan birinin Şampiyonlar Ligi kupasını kazanacak ilk milli oyuncu olacağı kesinleşti.

Salih Özcan Arda Güler 1

Kaynak: Haber Merkezi