140journos tarafından yayınlanan "ADNAN" belgeselindeki olaylar gündemden düşmüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Adnan Oktar Suç Örgütü davasında, örgütün yedi numaralı şüphelisi olarak belirlenen Halil Hilmi Müftüoğlu'nun iddianame detayları ve belgeseldeki çarpıcı idddialar halk arasında şok etkisi yaratıyor.

Halil Müftü Oğlu (1)

Halil Hilmi Müftüoğlu kimdir?

Kod adı "Halo" olarak belirtilen Halil Hilmi Müftüoğlu, Adnan Oktar ile birlikte Kandil'deki örgüt evinde konaklayan ve örgütün hukuk işlerini yöneten bir isim olarak öne çıkıyor.

Halil Hilmi Müftüoğlu kimdir? https://t.co/jt7xCnXTll #SONDAKİKA #deprem #borsa #halkaarz #benzin #altın #pavyon#SurvivorAllStar2024 Ali Yerlikaya, Meteroloji, Resmi Gazete'de#BeşiktaşınMaçıVar Fenerbahçe, Penaltı, Kenan İmirzalıoğlu, Halil Hilmi Müftüoğlu, Adnan Oktar, pic.twitter.com/0s228ScHxR

— Güçlü Anadolu Gazetesi (@Gucluanadolugzt) February 12, 2024

Halil Hilmi Müftüoğlu, Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik suçlamalar arasında öne çıkıyor. İddianamede, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı" ve "siyasi ve askeri casusluk" gibi ağır suçlamalara maruz bırakılan Müftüoğlu'nun rolü ve suçlamaları detaylı bir şekilde ele alınıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameye göre, Halil Hilmi Müftüoğlu, örgütün yedi numaralı şüphelisi olarak açıklandı. Müftüoğlu, örgüt içindeki "turnike" sisteminden dolayı 177 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Halil Müftü Oğlu (3)

Halil Hilmi Müftüoğlu ve göz kapağı

Örgütün eski üyesi ve itirafçısı Özkan Mamati'nin belgeseldeki tanıklığı, örgütün çökertilmesinde önemli bir yer tutuyor. Mamati, 1999 yılında işkence iddialarının uydurma olduğunu belirterek, örgütün geçmişteki suçlamalara karşı savunmasını açıklıyor.

Halil Müftü Oğlu (5)Halil Müftü Oğlu (4)

Belgeselde konuşan Özkan Mamati, örgüt içindeki bir arkadaşının, doğuştan gelen göz kapağı düşüklüğünü sanki işkence sonrası bir durummuş gibi gösterdiğini ifade etti. Bu durumun örneklerinden biri olarak Halil Hilmi Müftüoğlu'nun adı geçti. Belgeselde, Halil Hilmi Müftüoğlu'nun göz kapağı düşüklüğünün örgüt için hazırlanan özel raporda yer aldığı ve işkence sonucu olmadığını gösteren 20'li yaşlarına ait bir fotoğrafın sunulduğu bilgileri paylaşıldı.

Bora Cengiz kimdir? Bora Cengiz kimdir?

Halil Müftü Oğlu (2)