2019 yılında toplam 8187 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için süreç 18 Mart 2019 tarihinde başlıyor. Yüz bine yakın insan 81 ilde bekçi olup 4 bin tl maaş ile kadrolu memur olarak çalışabilmek için bekçi alım sürecini takip ediyor. İlk aşama olan başvuru ücretinin yatırılması ve başvuruların başlaması için Polis Akademisi'nin yaptığı duyuru 18 Mart 2019 tarihini işaret ediyor. 2019 1. Dönem Bekçi Alımı 8 bin mahalle bekçisi kadrosu ihdas edilen bekçilik ilanına, 81 ilimizin tümünden en az lise mezunu olan adaylar katılacaklar. 18/03/2019 tarihinden sonra doğan, askerlik ödevini bitirmiş olan ve ikamet ettiği ilde en az bir yıldır bulunan herkes puan şartsız bekçilik başvurusunda bulunabilecek.

2019 Ön Başvuru Süreci

Bu aşamada alım ilanı, ön başvuru duyurusu ve internet ortamında adayların giriş işlemleri olmaktadır. 2019 yılı için bekçi adayları ön başvurularını 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında arasında yapacaklar. Bu aşamada işlemler şöyle olacak:
  • Sınav başvuru ücretleri yatırılacak
  • Polis akademisi sitesi üzerinden başvurular alınacak
Bu noktada herhangi bir evrak verilmesi ve kontrolü bulunmuyor.

Başvuruların Alınması, Bireysel Müracat ve Ön Sağlık Taraması

Ön başvuru yapan tüm adaylar, evrakların teslimi, kontrolü ve ön sağlık taraması için polis okullarına davet edilecekler. Geçen yıl bu aşama, ön başvurudan 15 gün sonra başlamıştı. Yani 2019 yılında da evrak teslimi ve ön sağlık taraması süreci 15 Nisan 2019 civarı başlayacaktır diyebiliriz. Bu noktada askerlik, mezuniyet, ikamet ve başvuru evrakları teslim edilecek. Doğruluğu ve geçerliliği kontrol edilecek. Sorun olmayan adaylar ön sağlık taramasına alınacaklar, boy-kilo-göz-iz kontrolüne tabii tutulacaklar. Bu noktada tüm adayların gerekli şartları sağlıyor olmaları gerekir, şartları sağlamayanlar elenirler. Başvuru aşamaları 15 gün civarı sürmektedir. Kaynak: https://www.bekcialimi.com/2019-1-donem-bekci-alimi/
Editör: TE Bilisim